Project Description

Pinewood School

A campus to enhance arts and science programming and bring classroom learning outdoors.

MKThink redesigned a private K-2 campus to support expanded arts and science programming. Located in a residential neighborhood, the school needed a campus design that would fulfill the needs of faculty, students, parents, and neighbors. The MKThink team conducted focused stakeholder engagement, which informed the resulting campus plan.

The campus features a central courtyard that offers an outdoor classroom and is equipped with provisions to ensure child safety and reduce noise to residential neighbors. The facility includes a small performance theater and doubles the previous square footage devoted to classroom space.

Project name

Campus Redesign

Scope

Conceptual Design, Schematic Design
Design Development, Construction Documents
Construction Administration

Location

Los Altos, CA

Year

2007 – 2009

Status

Completed

Size

16,000 SF  

Client

Pinewood School